V lyžiarskom stredisku Drienica otvoria sezónu 5. decembra

03.12.2010 Sabinov

Drienica 3. decembra (TASR) – Lyžiarsku sezónu v stredisku Ski Drienica, ktoré sa nachádza päť kilometrov od Sabinova, oficiálne otvoria v nedeľu (5.12. ). TASR to dnes potvrdil riaditeľ strediska Dušan Šimko.
\"Pripadlo nám síce dostatok snehu, ten základ však nie je dostatočný a preto svahy zasnežujeme technickým snehom. V nedeľu budú od 10.00 do 14.00 h v prevádzke zatiaľ len krátke vleky a lyžovačka bude zdarma, \" povedal Šimko. Dodal, že v priebehu týždňa budú intenzívne pripravovať aj vrchné časti zjazdoviek a očakáva, že tu by sa lyžovačka mohla naplno rozbehnúť na budúci víkend. Konštatoval, že vzhľadom na krízu pristúpili aj k zníženiu cien, ktoré by mali klesnúť o päť–sedem percent.
Už pred dvomi rokmi investovalo stredisko do technológie na výrobu technického snehu približne 166.000 eur, takže ak bude dostatočná zima, s lyžovačkou by podľa Šimka nemali byť problémy, keďže k dispozícii majú 10 snežných diel.
Vzhľadom na to, že na zjazdovkách boli v minulých sezónach problémy so stekaním vody, ktorá pri oteplení narúšala snehovú vrstvu, urobili počas tohto roka priečnu drenáž svahu, ktorá by mala odvádzať vodu na okraje zjazdoviek. Do úpravy svahu, vybudovania kanalizácie a vodovodných prípojok k zariadeniam s občerstvením tento rok investovali asi 15.000 eur.
V lyžiarskom stredisku sú štyri vleky, ktoré dokážu obslúžiť 2600 lyžiarov za hodinu. Tí môžu využiť dva kilometre zjazdoviek pre začiatočníkov i stredne pokročilých a rovnako je tu aj možnosť večerného lyžovania.
 

Vyberte región